O pôvode
Aby jablká dozreli do plne sladkej chuti, potrebujú dostatočne vlhkú klímu s relatívne početnými zrážkami. Avšak v príliš vlhkom prostredí môžu byť jablká náchylné na plesne. Jabĺčka pre svoju typickú sladkokyslú chuť, potrebujú dostatok slnka počas leta. Jablká znesú aj mráz, avšak počas kvitnutia sú naň veľmi citlivé. Ak rozkvitnutú jabloň spáli mráz, môžeme na úrodu zabudnúť.
Na dosiahnutie najvyššej kvality, máme pri BIO jablkách tie najvyššie nároky na kvalitu. Jablká pestujeme v Rakúsku, Gruzínsku, Nemecku, Maďarsku, Taliansku, Poľsku, Srbsku, Turecku a na Ukrajině – pokiaľ úroda nie je dostatočná, siahneme v krajných prípadoch po jablkách z južnej pologule. Aby naše jablká dosahovali tú najvyššiu a prirodzenú kvalitu, pestujeme ich v tzv. zmiešaných sadoch. Zmiešané sady podporujú prirodzený biotop, v ktorom je kladený dôraz na uchovanie pôvodných odrôd. V takých sadoch je prírodná rovnováha, okrem iného, udržiavaná hojnou prítomnosťou hmyzu a vtákov, ktorí sa postarajú o nechcených škodcov, ale tiež o choroby stromov ap.